FAQ

• KOMENTAR / ULASAN tentang buku
Ringkas: Boleh isi ruangan di page → Komentar Buku
Panjang: Boleh tulis di blog anda dan pautkan link di page → Ulasan Buku

• PERTANYAAN
Soalan umum: Bagaimana nak order, nak bayar, boleh isi ruangan komen di bawah ↓
Soalan khusus: Bila buku sampai, tracking number, dll, ajukan ke → Kaunter Aduan

Atau,
Email: afdal.pub+ask@gmail.com
SMS: Encik Hafiz 019-334 1912 (nyatakan nickname dan current location)
––––––––––––––––––––––––––––
SEBELUM bertanya, mohon semak dahulu soal jawab di bawah (termasuk ruangan komen). Tidak perlulah saya rewind kaset banyak kali, nanti putus talinya :P

Gambar: wikihow.com

Soalan-soalan Terkumpul

(1) Soalan: Boleh terangkan cara untuk order buku Permata yang Hilang Kini Dijumpai?
Jawapan:

1. Buat pembayaran RM35/satu buku (langkah-langkah)
2. Isi borang »DI SINI«
3. Tunggu buku sampai

(2) Soalan: Berapa harga buku dan kos penghantaran?
Jawapan: RM29/satu buku  + Pos Express RM6 (Malaysia sahaja)


(3) Soalan: Bagaimana caranya saya hendak bayar?
Jawapan: Melalui ATM transfer / counter deposit / online banking. [Langkah-langkah]


(4) Soalan: Buku ini sesuai untuk orang yang sudah berkahwin sahajakah? Kalau masih bujang sesuai tak?
Jawapan: Buku ini sesuai untuk orang bujang, bakal pengantin, bakal bercerai dan bakal mayat. [Poster]


(5) Soalan: Semasa saya bayar melalui online banking, saya letakkan email afdal.pub+pyh@gmail.com / keretamayat+pyh@gmail.com. Tetapi email invalid.
Jawapan: Mohon maaf. Untuk urusan online banking, boleh guna email:
CIMB: afdal.pub@gmail.com
Maybank: keretamayat@gmail.com


(6) Soalan: Saya keliru. Ada dua email berbeza untuk akaun Hamka (Maybank) & Afdal Publications (CIMB). Memang disengajakan atau tersilap? Mohon pencerahan.
Jawapan: Kedua-dua email tersebut adalah email yang sama. Jika kita hantar email ke keretamayat+pyh@gmail.com, email tersebut akan masuk juga ke keretamayat@gmail.com. Tujuan penambahan "+pyh" adalah untuk label/filter.
Become a Gmail Ninja
Filter your email with personalized email addresses.

You actually get more address variations than just "yourusername@gmail.com," all of which get delivered to you. You can put a plus ("+") sign and any combination of words or numbers after your name, like changing hikingfan@gmail.com to hikingfan+mailinglists@gmail.com or hikingfan+junk@gmail.com. Then you can easily add a filter to label and/or archive messages sent to the variations. [Gmail Tips]


(7) Soalan: Saya tidak kisah kalau bayar lebih sedikit. Bolehkah transfer duit melalui ATM kalau guna bank yang berbeza?
Jawapan: Klik link ini untuk mengetahui langkah-langkah transfer duit melalui ATM di bank berlainan.



(8) Soalan: Penghantaran ke luar Malaysia boleh?
Jawapan: Oleh sebab berat sebenar buku belum diketahui, maka penghantaran ke luar Malaysia akan dibuat selepas buku siap dicetak. Kos penghantaran ditentukan mengikut negara/tempat anda dan berat buku.



(9) Soalan: Saya hendak beli terus dengan Encik Hamka. Boleh jimat wang penghantaran.
Jawapan: Boleh jika Hamka kenal anda atau anda datang perkenalkan diri. Pastikan tiada unsur penganiayaan atau fitnah daripada kedua-dua belah pihak.



(10) Soalan: Saya hendak beli di tempat cetak, bolehkah? Jalan Genting Klang dekat sahaja dengan tempat saya. Jimat sikit duit penghantaran.
Jawapan: Buku bukan dicetak di Jalan Genting Klang. Tetapi hanyalah sekadar pejabat Afdal Publications. Pembelian terus di kawasan Lembah Klang (KL, kawasan-kawasan Selangor yang berhampiran KL) sedang diuruskan. Kami akan update melalui blog / facebook.



(11) Soalan: Adakah buku ini bakal dijual di mana-mana bookstore?
Jawapan: Pengedaran buku ke bookstore masih dalam perancangan. Buat masa ini, kami menjual melalui online sahaja. Kami akan update melalui blog / facebook.



(12) Soalan: Access denied, saya tidak boleh tengok borang. Apa harus saya lakukan?
Jawapan:

Cuba direct link: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dENmYm5VYi1BSHlaU0hVZk5PVmVMNFE6MQ
Jika masih tidak berjaya, ikuti langkah berikut:
1. Bayar RM29+6 = RM35/satu buku [langkah-langkah]
2. Emailkan maklumat anda ke afdal.pub+paid@gmail.com / keretamayat+paid@gmail.com
(i) Nama Pembeli*
(ii) No. Tel / Handphone*
(iii) Bilangan Buku (Jika beli lebih daripada 1 unit, nyatakan kuantiti.)
(iv) Nama Penerima (Jika ingin menghadiahkan buku kepada orang lain.)
(v) Bayar ke akaun mana?*
♦ Afdal Publications (CIMB 1432 0000 338 109)? atau
♦ Muhammad Hamka (Maybank 1630 2855 3448)?
(vi) Maklumat Pembayaran*
(Jumlah, tarikh, waktu pembayaran. E.g: RM70, 23/3/2012, 15:33 @ 3.33pm)
(vii) Alamat Penghantaran*
(viii) Soalan / Cadangan / Permintaan
Nota: Wajib beritahu maklumat yang bertanda *


(13) Soalan: Jika sudah buat payment via online banking, perlu ke MMS detail?
Jawapan: Tidak perlu jika anda telah mengisi ruangan:
• Email (WAJIB ISI):
afdal.pub@gmail.com (CIMB)
keretamayat@gmail.com (Maybank)
• SMS (HARUS ISI): 019-334 1912 (CIMB. Cas RM0.20)



(14) Soalan: Ini versi hard copy / buku betul, bukan? Kalau e-book, sungguh tidak best.
Jawapan: Ya betul. Ini buku betul-betul. Bukan main-main :P



(15) Soalan: Buku ini dijual di Pesta Buku Antarabangsa Kuala Lumpur (PWTC, 27 April - 6 Mei 2012)?
Jawapan: Kami tidak ada booth di sana. Tetapi mungkin akan dijual secara persendirian (buat temu janji dengan kami dan jumpa di sana.)

Email: afdal.pub+cod@gmail.com
SMS: 019-334 1912 (Encik Hafiz)

Jangan lupa, nyatakan nama / nickname bersesuaian dan current location (contoh: Karim, Menggatal, Sabah)

Jika tiada mayat melintang, bolehlah kita jumpa di sana sambil berpesta buku.



(16) Soalan: Boleh tidak saya jadi pengedar sambilan untuk buku ini?
Jawapan: Masih dalam perbincangan. Kemungkinan syarat-syaratnya:
• Minimum order: 10 unit. (Konsainmen + deposit)
• Diskaun: 30% × RM 29.00 = RM 8.70/buku. (Selepas diskaun = RM20.30/buku)
• Harga deposit: RM 20.30 × 10 unit = RM 203.00
• Harga Jualan Disyorkan: RM29.00/buku (boleh dijual lebih murah)
• Return: Buku yang tidak laku, boleh dipulangkan. Kami bayar semula RM20.30/buku.

Sekali lagi, kami tegaskan bahawa syarat-syarat di atas adalah kemungkinan semata-mata. Kami akan update melalui blog / facebook.


(17) Soalan: Boleh saya guna Baucar Buku 1Malaysia atau tidak?
Jawapan: Tidak boleh.


(18) Soalan: Aik, "nota untuk diri sendiri" sudah tukar jadi "nota untuk orang lain"? Uik, mesti dapat banyak komisyen. Haha.
Jawapan: Kami tidak menjalankan aktiviti MLM yang haram mahupun menjual nombor ekor. Kami hanya makan sup ekor :yawn:

Gambar: mtcan.org/FeralCatRescue

___________________________
PS: Jangan malu dan segan untuk bertanya soalan :)

125 comments:

  1. kalo sy tertggl ruangane mail tu xpe ke? bole ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. t.i.r.a.m.i.s.u,

      Maaf, ruangan berkenaan adalah wajib diisi. Jika anda ingin membuat permintaan agar email tersebut (dan maklumat anda yg lain) didelete slps buku diterima, boleh buat permintaan berkenaan di ruangan kotak "permintaan"

      :)

      Delete
  2. salam en Hamka..

    soalan saya, macam mana nak tahu email saya dah delivered kpd en Hamka dan dah dalam proses pembelian dan penghantaran?? maybe ade email notification drp en Hamka kpd semua pembeli ke...(cadangan saya la, supaya kami yakin buku en Hamka mmg akan smpai ke tgn kami...=))

    ReplyDelete
    Replies
    1. kain putih,

      Kami sedang mengusahakannya.

      :)

      Delete
  3. saya ingin bertanya berkenaan bank in. kalau x silap saya, mesin deposit x menerima not rm1. jadi kalau saya bank in rm40, baki 9 ringgit tu encik keretamayat akan pulangkan kan? hanya ngin tahu.

    salimaziz91@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. salimaziz91,

      Boleh deposit RM40. Cara pemulangan baki, saya telah email.

      :)

      Delete
  4. jika beli dua buku, tambahan RM 6 juga atau RM 12, alamat sama.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Zarina Dan,

      Seperti yang telah dimaklumkan sebelum ini:
      (1) Harga promosi = RM25/satu buku
      (2) S&H = RM6/satu buku (Pos Express)

      Kos pos:
      1 buku = RM6
      2 buku = RM12
      3 buku = RM18
      N buku = (6×N) = 6N

      Ataupun, yang lebih detail:
      1 buku = RM25+6 = RM31
      2 buku = RM50+12 = RM62
      3 buku = RM75+18 = RM93
      N buku = (25×N)+(6×N) = 25N+6N = 31N

      Mungkin kami akan buka pilihan yang lebih banyak pada masa hadapan (pos laju, pos biasa). Nantikan update di blog/facebook.

      :)

      Delete
  5. Salam... Buku nie berapa muka surat sume..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Azrul,

      Menghampiri 400 muka surat.

      :)

      Delete
  6. Salam,

    Boleh saya tahu apakah perbezaan di antara buku lama 'Permata yang Hilang' dan buku encik Hamka 'Permata yang hilang kini dijumpai'?

    ReplyDelete
    Replies
    1. famia,

      Wslm. Seperti yg telah dimaklumkan:

      Buku ini bukanlah sekuel kepada buku Permata yang Hilang (1992) kerana ‘permata yang hilang’ dalam buku tersebut tidaklah sama dengan ‘permata yang hilang’ dalam buku ini kerana  Permata yang Hilang Kini Dijumpai.

      Permata yang Hilang  (1992) mungkin merujuk kepada adat resam memecahkan dara isteri atau menguatkan zakar suami. Sedangkan Permata yang Hilang Kini Dijumpai pula lebih merujuk kepada makna cinta dan erti kasih sayang. Bak kata penyanyi Madonna ketika orang ramai tersilap dalam menafsir maksud lagu Like a Virgin yang kononnya adalah berkenaan seks dan zakar, maka jawabnya, “Like a Virgin – It’s not about dick, it’s about love.”

      So do I. Woha!


      Sebagai maklumat tambahan, buku ini tidak mengandungi gambar-gambar senaman harimau, senaman harimau kumbang dan sebagainya.

      Semoga jawapan ini dapat menjawab persoalan anda.

      :)

      Delete
  7. assalaam. kalau beli banyak xde diskaun utk pos ye? saya da beli 1. nk beli lgi 4.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuza mn,

      Wslm. Sudah pasti ada. Cuma kami tunggu buku siap cetak utk pastikan berat buku.

      Pembelian 1-2 unit, kami guna Pos Express (flat rate, lebih murah)
      Pembelian 3-4 unit dan ke atas, kami guna Pos Laju (harga ikut berat)

      Tunggu update di blog/facebook ya!

      :)

      Delete
  8. katenye buku ni siap 19April, tapi saya baru je dapat info pasal buku ni dan baru je buat pembayaran (12 April).. so bie saya bule dapat agaknye? first batch ke second batch?

    ReplyDelete
    Replies
    1. zul_n,

      Selepas 19 April. Mungkin ~20 April. Kami akan update bila penghantaran dibuat.

      :)

      Delete
  9. Salam tuan, kalau nak wat online banking then kena email & sms ke atau boleh pilih nak email @ sms?
    Kmudian, apa yg nk di email nya,leh bgi format? hehe..
    Jazakallah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Muhammad Muzafar,

      Wslm tuan. Kalau buat payment via online banking isikan ruangan berikut:

      1. Email (wajib)
      2. SMS alert (harus)

      Selepas itu, kalau rajin...

      1. "Print screen" transaction.
      2. Save as *.jpeg / *.png / *.pdf / etc.
      3. Email ke afdal.pub+pyh@gmail.com atau MMS gambar tersebut ke 019-334 1912 (boleh pilih nak email/MMS)

      Terima kasih kerana bertanya.

      :)

      Delete
  10. saya nak beli di pesta buku antarabangsa, boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami tidak ada booth di sana. Tetapi mungkin akan dijual secara persendirian (buat temu janji dengan kami dan jumpa di sana.)

      Delete
    2. aljambz,

      Buat temu janji melalui
      Email: afdal.pub+cod@gmail.com
      SMS: 019-334 1912 (Encik Hafiz)

      Jangan lupa, nyatakan nama / nickname bersesuaian dan current location (contoh: Karim, Menggatal, Sabah)

      Jika tiada mayat melintang, bolehlah kita jumpa di sana sambil berpesta buku.

      :)

      Delete
  11. saya dah order..dah byr.. dah email.. tp xde respon pon.... xsbr nk bc... 400ms tuh... i loike..! ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nia Al-Batukikiri,

      Mohon maaf, sekarang kami berada dalam situasi "tidak menang tangan."

      Hujung minggu ini, kami cuba menangkan juga, utk reply email.

      :)

      Delete
  12. As salam,

    Saya nak baca & beli buku tersebut tp skrg saya di luar Malaysia... Di Lima, Peru... Bila agaknya saya boleh beli?? Perlukah sy mengisi borang??? Bolehkah kita berhubung melalui email... email saya : maryayusof@gmail.com atau maryayusof@yahoo.com... Terima kasih~

    ReplyDelete
  13. Assalammualaikum...

    sy baru terbaca blog en.hamka hari ni,rupanya boleh request utk sign tp penghantaran start 23 april..kalo buku sy belum di pos lagi mohon sign dulu boleh?

    ReplyDelete
    Replies
    1. eimitay,

      Jika nak tandatangan, tuliskan di ruangan "permintaan" dalam borang. Jika dah isi borang, tapi lupa nak buat "permintaan," emailkan butiran ringkas (nama, dll) ke keretamayat+pyh@gmail.com / afdal.pub+pyh@gmail.com

      :)

      Delete
  14. Salasiya Atli26/4/12 8:15 AM

    maaf nak bertanya sikit. Saya lupa untuk meminta tandatangan en Hamka dalam ruangan permintaan masa menghantar borang. Masih boleh ke kalau saya nak minta tandatangan beliau??

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salasiya Atli,

      Seperti yang telah saya tulis di atas, saya copy paste semula:

      Jika nak tandatangan, tuliskan di ruangan "permintaan" dalam borang. Jika dah isi borang, tapi lupa nak buat "permintaan," emailkan butiran ringkas (nama, dll) ke keretamayat+pyh@gmail.com / afdal.pub+pyh@gmail.com

      :)

      Delete
    2. Salasiya Atli27/4/12 9:53 AM

      saya telah email kepada afdal.pub+pyh@gmail.com
      berkenaan permintaaan tersebut kerana masa menghantar borang saya lupa untuk membuat permintaan "tandatangan yang berharga itu".

      Delete
  15. Ok, buku sudah diterima.
    Syabas Afdal & Hamka!

    ReplyDelete
  16. Assalammualaikum...

    buku sy da terima semalam,x sempat nampaknya minta sign dulu.. :) sudah separuh perjalanan membaca buku tu,sangat2 bermanfaat.. terima kasih pada en.hamka kerana menulis buku spt ini..semoga ada lg selepas ini..

    ReplyDelete
  17. untuk bulan 4 punye penghantaran belom buat lgi ye..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. zila,

      Akan dimulakan pada hari Isnin, 30 April 2012.

      :)

      Delete
  18. saya dah bayar rm 31.01,mcmana nktahu pembelian sy berjaya.borang yg sy isii mcmana nk tahudah sampai ke tak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. faxists,

      Maklumat pembayaran telah diterima. Buku anda sedang diproses utk dihantar.

      Terima kasih :)

      Delete
  19. assalamualaikum.

    sy dah bayar n buat transaction gune mayban2u online.
    klo x silap ade isi borang tu dah

    21 april ritu.

    tp xtau pihak hamka dpt ke x lg..

    ke guana ?

    :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. afira

      Waalaikumussalam,

      Boleh kami dapatkan butiran berikut yang telah saudari isi dalam borang pembelian buku?

      • Nama
      • Email

      Emailkan butiran di atas ke afdal.pub+paid@gmail.com

      Terima kasih :)

      Delete
  20. Salasiya Atli3/5/12 2:44 PM

    Assalamualaikum..

    buku telah selamat sampai tengah hari tadi. Siap sign dan ucapan lagi... wah.. like2..

    "TERIMA KASIH SALASIYA..
    SEKIRANYA BEGINILAH CARANYA ALLAH MAHU AMPUNKAN DOSA SAYA, ALANGKAH RINGANNYA PENDERITAAN INI"

    HAMKA KM -30/04/12

    ReplyDelete
  21. Sy dah order dan buat pembayaran tp blom terima buku lagi...bayaran dibuat pada 25 Apr 2012..slalu brapa lama amik masa utk poskan yer...tak sabo dah ni

    May 2, 2012 07:37 PM
    Dicopy paste oleh Afdal Publications

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mummy,

      Order anda sedang dalam proses penghantaran.

      Terima kasih :)

      Delete
    2. sama2...sy akan sabar menanti

      Delete
    3. Baru jer terima tadi...terima kasih buat penulis dan penerbit...siap ada otograph lagi...woha

      Delete
    4. Tumpang gembira..

      Delete
  22. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  23. Need feedback..borang dan bayaran diisi sudah tapi takde respon..atas nama Mimi Jamilah Mokhtar. Please reply ASAP yer

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya dah semak, dan sudah post pada minggu lepas,

      Delete
  24. sy da byr n updte detail byran sume atas nam tengku mohd farhan..tp xde feedback pom..bila buku akn dipos

    ReplyDelete
    Replies
    1. thankeyu cik hamka..buku sudah sampai..

      Delete
  25. Nak tau tracking number untuk buku saya?
    Nama: Muhammad Shahidan Daud
    Email: idan_muslim@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Buku sudah dihantar pada minggu lepas.

      Delete
    2. ok..sudah dapat..tqvm =)

      Delete
  26. sblm ni saya ada email ke afdal.pub+pyh@gmail.com. Since takde reply sy fwd email tu ke afdal.pub@gmail.com pulak. hrp reply ASAP sbb dah seminggu sy bayar tp taktau pihak buku terima info ke tak

    Muhammad Husaini Al-Waie Abu Bakar
    elwaiebakr@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alwaie Bakar,

      Buku telah dipos. Jika masih tidak dapat lagi dalam masa selewat-lewatnya 200 tahun, mohon maklumkan kami (jgn marah, nanti kena jual) :P

      Terima kasih :)

      Delete
  27. Assalamualaikum En.Hamka,

    saya berminat untuk m'order buku karangan en.Hamka neh, cuma nak tau proses penghantarannya adakah memakan masa smpi b'minggu2an? atau mgkin makan masa smpi sebulan [saya tinggal kt area selangor]? sbb saya rase alalang m'order nak ler mintak signature en.hamka skali hihihi [peminat blog la katakan] - sorry short form maleh taip panjang2 harap2 en.Hamka faham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Suri Aina,

      Wslm. Seawal-awalnya kurang dari 7 hari. Selewat-lewatnya lebih dari 200 tahun (jgn marah, nanti kena jual) :P

      Terima kasih :)

      Delete
  28. Salam..sori..nk tny..kos penghantaran ke labuan still rm6 ker??

    ReplyDelete
    Replies
    1. xue,

      Wslm. Benar, RM6 utk ke Labuan dengan menggunakan Pos Express.

      Terima kasih :)

      Delete
  29. saya dah bayar dan saya dan emel. takde balasan apapun. taktau dah pos ke blum. xde tracking ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ismi Ijmi,

      Maafkan kami. Boleh kami tahu maklumat yang telah diberi dalam borang?
      - Nama
      - Email

      Kami cuba buat pencarian "Ismi Ijmi" dalam rekod borang, tetapi tidak jumpa.

      Boleh beri maklumat nama dan email melalui salah satu cara berikut:
      1. Reply komen ini
      2. Email: afdal.pub+paid@gmail.com
      3. Isi borang aduan

      Terima kasih :)

      Delete
  30. Sudah bayar dan email pada 8 May, tapi belum dapat apa-apa feedback melalui email.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Syai,

      Maafkan kami atas kelewatan. Buku anda akan diposkan dalam batch seterusnya pada hari Isnin, 14 Mei 2012.

      Terima kasih :)

      Delete
  31. Saya dah bayar, tapi buku belum sampai-sampai.
    Tarikh pembayaran adalah pada 9 Mei 2012 pkul 22:18.
    Sy email ke afdal.pub+paid@gmail.com printscreen.

    detail saya:
    Nama: Ahmad Umair bin Zulkefli
    Alamat: PLot 8A, Kg. Tersusun Sri Kantan, 317500 Tronoh, Perak.
    No Tel: 013-5014774

    macam mana dengan buku saya tu ya?
    harap dapat direspon segera.
    Terimakasih~

    ReplyDelete
    Replies
    1. umair zulkefli,

      Buku anda telah diposkan.

      Terima kasih :)

      Delete
    2. Salam. Saya belum menerima buku. Boleh tolong emel atau mesej no kod pos laju supaya saya boleh cek dengan pejabat pos. Takut kalau-kalau masa posmen hantar, saya tiada di rumah.

      Delete
    3. Saya copy paste drp SMS saudara:

      "Ok,dh dpt. Rupanya jiran dh ambilkan,tp xberitahu. Tq"

      Delete
  32. Assalamualaikum.
    Saya dah bayar melalui online banking pada 14/5/2012,22:50@10:50PM,saya nak tanya,agak-agak bila saya akan menerima buku tersebut?
    Detail:
    Muhammad syafiq bin samsuddin
    Blok L 01-06 Jalan Haji Manan 8600 Kluang Johor Darul Takzim
    017-7594039

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Telah dihantar. Tracking# Pos Express LJ101355405MY

      Terima kasih :)

      Delete
  33. Assalamualaikum,
    saya ada membuat pembayaran pada 14.5.2012,08.58@ 8.58am, saya dah email tapi tiada respond dari pihak anda takut email saya tak sampai je. saya dah email detail+printscreen ke keretamayat+paid@gmail.com

    detail saya:
    nurul shafura binti che pura
    no 2, jalan 47, selayang baru,
    batu caves 68100 selangor darul ehsan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Telah dihantar oleh Encik Hamka. Rasanya dah sampai.

      Terima kasih :)

      Delete
  34. assalamualaikum. sy dh buat bayaran pada 11.05.2012@1151, dah email kpd afdal@gmail. belum terima respon, dan buku juga.

    detail:
    siti zaharah mutaat
    no263 felda sebertak, 28300 triang, pahang

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Telah dihantar dan dah dapat, yeay!

      Delete
  35. kadirmamat18/5/12 3:28 PM

    salam. saya dah buat pembayaran pada 13.05.2012 @ 12.38.50 melalui maybank2u sebanyak RM31.00. nk tahu bila tarikh hantar buku tu. tak sabar nk baca nih... reference number maybank: 1636668378. alamat saya seperti dlm email yang diberikan dlm keretamayat@gmail.com. sila bagi komen...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Telah dihantar oleh Encik Hamka. Rasanya dah sampai.

      Terima kasih :)

      Delete
    2. kadirmamat5/6/12 10:07 AM

      buku dh selamat diterima siap dgn tandatangan hamka lg. ni duk tengah baca untuk kali kedua nih. TQ

      Delete
  36. saya dh dpt buku! thnksss

    ReplyDelete
  37. shahirsalleh19/5/12 9:47 AM

    assalamualaikum,
    dah bayar online 12 May 2012. tapi masih belum dapat. dah hantar beberapa email, tapi tidak berbalas

    cimb reference no: 93227244
    shahirsalleh@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Telah dihantar. Tracking# Pos Express LJ101355325MY

      19-May-2012 11:07AM
      Unable to deliver the item due to Addressee not around at time of delivery

      19-May-2012 17:14AM
      Item to be collected at
      Pos Laju PETALING JAYA
      Seksyen 51A
      46100 Petaling Jaya
      Selangor
      Tel: 03-7960 3206

      Terima kasih :)

      Delete
    2. Yeay, dah sampai!

      22-May-2012 16:41
      Item successfully delivered
      MOHD SHAHIR SALLEH

      Delete
  38. Salam..

    Saya dah isi borang aduan beberapa hari lepas, tapi tiada respon ape2.. Saya beli dua unit buku, tapi hanya sampai satu buku.. Mohon pihak tuan berikan tracking number pada saya untuk disemak..

    ABDUL KHALIQ BIN MOHD SAPARUDIN
    abdulkhaliq.1410h[at]gmail[dot]com
    xxx-4748692
    Alamat: DM 2/315, Desasiswa Murni, Kampus Kesihatan, universiti Sains Malaysia, 16150 Kubang Kerian, Kelantan..

    Terima Kasih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Abdul Khaliq,

      Maafkan kami, atas sebab kesilapan teknikal, buku saudara terpaksa dipos berasingan. Berikut ialah tracking number Pos Express:

      LJ101355382MY
      21-May-2012, 12:44:48
      Item successfully delivered
      ZAINAL ABIDIN MAMAT

      LJ101355379MY
      23-May-2012, 11:15:18
      Courier is attempting delivery

      Delete
    2. terima kasih saudara..

      Delete
    3. Alhamdulillah.. buku kedua telah selamat sampai.. terima kasih..

      Delete
  39. Assalamualaikum..
    Saya baru perasan harga baru berubah kepada RM29+RM6 = RM35.00
    Saya dah masukkan RM31.OO sahaja tadi sebab ingatkan harga buku RM31.00..
    So, macam mana? saya fikir nanti saya bayar lagi RM4.00 dan hantar another email maklumkan masa pembayaran dan jumlah.

    Thank you
    Mohd Fadzli B. Mohd Ismail - fadzlismail7@yahoo.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Benar jawapan itu: bayar lagi RM4.00 dan hantar another email maklumkan masa pembayaran dan jumlah.

      Terima kasih :)

      Delete
  40. salam,sy rase nk beli buku nie 1 bijik lg la yg ad sign Hamka.. kene tggu lame x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. pijot,

      Wslm, mungkin lama sedikit. Tapi jika beliau free skrg, buku akan dipos terus setelah ditandatangan. Namun yang pasti, beliau akan betul-betul free slps 21 Jun 2012.

      Terima kasih :)

      Delete
  41. Salam.ada stock lagi ke? nak sangat beli!

    ReplyDelete
  42. Assalamualikum ustaz,,, sy da bank in duit ke akaun CIMB ustaz pd hari jumaat yg lalu,,, sy juga sudah e-mail gambar slip pembayaran sebagai bukti. Bagaimana sy boleh pastikan bahawa ustaz menerima tempahan itu? Adakah ustaz akan membalas e-mail saya sebagai tanda penerimaan atau terus menghantar buku tersebut kepada sy?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ***Assalamualaikum
      >> typing error

      Delete
    2. Wslm Hana,

      Kami tidak menerima sebarang pesanan buku atas nama "Hana" pada 28/9/2012. Atau saudari terlupa isi borang?

      - Email sekali lagi slip pembayaran tersebut
      - Juga isikan borang pembelian

      Terima kasih :)

      Delete
    3. Maaf ustaz,,, terlupa nak beritahu,,,, tempahan dibuat atas nama Napsiah Binti Abd Rahman,,

      Delete
    4. LJ101458682MY

      03-Oct-2012, 08:51 AM
      Kurier sedang melaksanakan proses serahan item

      Delete
    5. Alhamdulillah,, sudah sampai,, JazakAllahu khair,,, senang berurusan dgn ustaz,,,

      Delete
  43. sharif amir7/10/12 10:43 PM

    salam...
    sy dah membuat pembayaran pd 5/10/2012 kpd afdal public sebnyk RM 70 untk 2 buah buku...
    Adakah ianya dlm proses penghantaran?
    jika ya, blh sy tahu tracking no?

    Nama : Mohd Sharif Amir b. zainul Abidin
    Email : petersantok@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Saya telah uruskan pada 6/10/2012. Pos Malaysia akan mula memproses penghantaran hari ini, 8/10/2012. Dijangka sampai 9/10/2012.

      Terima kasih :)

      Delete
    2. sharif amir8/10/12 5:58 PM

      Thanks

      Delete
  44. Bakal Mayat Seri Kembangan11/10/12 12:20 PM

    Assalamualaikum...
    Saya ada membuat pembayaran pada akaun CIMB untuk dihadiahkan ke Encik Khalid (saya hanya kenal di blog kereta mayat) di Kedah pada 4 oktober 2012. Adakah buku tersebut telah diterima oleh beliau???

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Untuk buku bertandatangan, ada kelewatan. Stok buku pada Encik Hamka telah kehabisan. Penerbit akan menghantar stok tambahan secepat mungkin.

      Delete
    2. Bakal Mayat Seri Kembangan15/10/12 3:16 PM

      OK....

      Mohon dimaklumkan kepada saya andai buku tersebut telah sampai kepada penerima iaitu Encik Khalid.

      Delete
  45. asma mokhtar20/10/12 2:01 PM

    Assalamu'alaikum.
    saya sudah buat pembayaran melalui maybank2u (20/10/2012. 10:43 am) dan sudah isi borang. tapi tidak pasti borang itu berjaya di'submit' atau tidak kerana ada error. bagaimana utk saya pastikan borang telah dihantar dengan jayanya?

    1 lagi,
    saya ada masalah dengan email saya. boleh tak jika saya tidak emailkan encik bukti pembayaran?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Adakah pembelian dibuat atas nama muhammad erffan? Jika ya, saya telah menerima maklumat yg diisi dalam borang.

      Terima kasih :)

      Delete
    2. asma mokhtar26/10/12 12:52 AM

      dibuat atas nama adnelia freda.
      saya sudah isi borang untuk kali ke dua. harap kali ini berjaya di hantar. terima kasih.

      Delete
    3. Telah dihantar dgn jayanya. Dijangka sampai esok, 31 Okt 2012.

      Terima kasih sekali lagi :)

      Delete
  46. Salam, saya sudah buat pembayaran melalui m2u..pada hari selasa..resit attchment da di hantar melalui email hamka..boleh sy tahu bila buku akan di pos?

    terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Adakah pembayaran dibuat atas nama Nurul Farina?

      Delete
  47. Macam maaaaaaaaaaaaana nak beli? Hahaha taksempat membagi salam dan maleh nak membacaaaa panjang. Please email saya ummi.taro@yahoo.com.

    Nak beli secepat yang mungkin! Area putrajaya ada dak jual?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cara membeli buku PYH Kini Dijumpai:
      (1) Bayar RM29 + RM 6 = RM35 / satu buku (Seluruh Malaysia termasuk Sabah & Sarawak)

      (2) Isi borang »DI SINI«

      Nota:
      - Buku masih ada stok.
      - Cuma kotak Pos Express kekurangan stok. Kami akan update kemudian.
      - Kalau nak beli direct di Putrajaya, sila hubungi 014-5154089 (Encik Hairul)

      Delete
  48. Ok saya baca. Hahaha, please jangan cakap buku dah habis. Nih dah tertinggal jaaauh sangat dah. Harap2 tak terlambat untuk memiliki buku tersebut. Aiyoo T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. Belum terlambat utk membeli buku. Cuma kami yang lambat respon.

      Mohon maaf.

      Delete
  49. Salam, sy pun telah buat pembayaran melalui cimbclicks. Hari isnin, dan attachment telah sy hantar ke emel afdal publications. Boleh sy tahu adakah pembayaran sy sudah diproses? Atas nama Atiq Azman.

    Sekian.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Telah dihantar. Mungkin tuan telah terima dan habis baca.

      Maaf lambat respon.

      Delete
  50. Assalamualaikum. Buku ni ada stock lagi tak? Mohon reply

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      - Buku masih ada stok.
      - Cuma kotak Pos Express kekurangan stok. Kami akan update kemudian.

      Delete
  51. Aku dah beli dan dah email..baru je..confirm2 x dapat lagi.hahahahahahhahahahahahahha

    ReplyDelete
  52. salam...terima tak borang untuk order buku permata dari fadilah

    ReplyDelete

Mohon jangan pilih "Anonymous", tetapi pilihlah "Name/URL" dan letak nickname bersesuaian (e.g.: Ali, Abu, Ahmad, Apek, Asim, Aqil)

Atau guna: Google Account, LiveJournal, WordPress, TypePad, AIM, OpenID.

Terima kasih :)