Aduan

• PERTANYAAN
Soalan umum: Bagaimana nak order, nak bayar; boleh ajukan ke Kaunter Pertanyaan/F.A.Q
Soalan khusus: Bila buku sampai, tracking number, dll; boleh isi borang di bawah ↓

SEBELUM bertanya, mohon semak dahulu soal jawab di Kaunter Pertanyaan/F.A.Q. Tidak perlulah saya rewind kaset banyak kali, nanti putus talinya :P

Gambar: wikihow.com


51 comments:

  1. aieda jimmy22/5/12 10:07 PM

    salam sy ade byar online ke akaun cimb pd 16 mei 2012 jam 17:46 pm rm31... tp xde apa2 feed back pon?

    ReplyDelete
    Replies
    1. aieda jimmy,

      Wslm. Telah dihantar dengan Pos Express.

      LJ101384392MY
      23-May-2012 09:26:00
      Courier is attempting delivery

      Delete
  2. Salam, jutaan terima kasih kpd Admin.. Syukur, baru semalam sy terjmp blog ni, baca testimonial pembaca, & trus order.. harini trus sampai di tangan saya.. Tak sabar nak baca..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Alhamdulillah. Terima kasih kembali.

      Delete
  3. salam
    saya ada bank in rm31.01 pada awal bulan dulu..selepas itu posmen ada hantar buku tersebut ke rumah sy..malangnya buku tersebut tak dapat di hantar ke rumah sy.kerana sy tiada masa itu.jadi disini sy ingin bertanya adakah buku itu di pulangkan kembali ke pihak tuan?

    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam...
      harap maaf buku tersebut telah di jumpai...terima kasih..

      Delete
    2. Wslm,

      Yeay, alhamdulillah! Terima kasih kembali :)

      Delete
  4. Assalamualaikum tuan,

    saya telah membuat pembayaran RM31.00 pada 28 Mei 2012 (3.42 ptg) masih belum menerima buku sehingga sekarang. mohon bantuan. terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam, maap tuan saya baru terima..tqvm

      Delete
    2. Wslm,

      Yeay, alhamdulillah! Terima kasih kembali :)

      Delete
  5. salam..

    sy ade buat pembayaran melalui cimb pada 31 mei 2012..tp masih belum terima buku..alamat no 64 jalan anggerik felda ulu dengar,86000 kluang,johor..tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Dah hantar semalam (tetapi lewat dari waktu pungutan), jadi pos akan proses hari ini, sampai esok.

      Tracking Pos Express: LJ101353381MY

      Delete
  6. Salam,

    Saya dh buat pembayaran pada 28 mei 2012 melalui maybank ke maybank en. hamka jam 12.53pm tapi masih belum terima buku. mohon feedback.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Zulhilmi yg beralamat Seksyen 27, 40400 Shah Alam, kan?

      Mohon maaf, bayaran anda tidak mencukupi sebanyak RM6.

      Maklumat pembayaran anda: RM25, 28/5/2012, 12.53pm

      Terima kasih :)

      Delete
    2. Ya betul.. tambahan rm6 telah pun dibuat pada 8/6/2012. Terima Kasih

      Delete
  7. Salam,

    Pembayaran telah dibuat juga melalui transfer maybank ke maybank En. Hamka pada 12 mei 2012 jam 11.19 pagi sebanyak rm31.00. Buku masih belum sampai. Mohon penjelasan.

    Tq.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Maklumat yang tuan isi dalam borang tidak lengkap: tiada alamat. Boleh berikan alamat tuan melalui salah satu cara berikut:

      1. reply komen ini
      2. isi borang aduan di atas
      3. email: afdal.pub+ask@gmail.com

      Terima kasih :)

      Delete
  8. Assalamua'laikum w.b.t.,

    Saya telah pun membuat pembayaran ke akaun Maybank pada 31/5/2012 pukul 2.50pm tetapi masih tidak lagi menerima naskah buku berkenaan sehingga ke hari ini. Alamat saya ke Indera Mahkota, Kuantan, Pahang.

    Harap maklum.

    Terima kasih dan wassalam

    ReplyDelete
    Replies
    1. Waalaikumussalam,

      Tracking: LJ101353364MY

      08-Jun-2012, 10:35:25
      Kurier sedang melaksanakan proses serahan item

      Terima kasih :)

      Delete
    2. Alhamdulillah,

      Selamat buku tersebut diterima petang ini.

      Jazakallah Huhoiran Kathira...

      Delete
  9. salam, sy masih tidak menerima buku.. sy telah bank in duit rm31 pd 31/5 lepas.. harap maklum.. sy sudah tidak sabar nak bca buku en.hamka..

    alamat sy
    fatin nabila yaacob,
    no 55 felda palong 1,
    73440,gemas negeri sembilan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Maaf nak bertanya, sudah isi borang di Borang Pembelian.

      Saya tidak menjumpai maklumat saudari.

      Terima kasih :)

      Delete
  10. salam tuan.. sgt ekspress skali buku yg d hantar sbb da dpt td pada hal smalam 11/6 bru proses duet kot.. terbaaek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. pijot,

      Wslm. Yeay, dah sampai. Terbaiiikk!!

      Delete
  11. Assalamualaikum,

    saya telah membuat aduan, dan masih belum mendapat maklumbalas.. Untuk pengetahuan, saya telahpun membayar sebanyak Rm 31 pada 27 mac dan masih lagi belum menerima buku tersebut.

    Maklumat,

    Mohd Firdaus Bin Sahmain
    p/s 86, Pejabat Kesihatan Kawasan Beluran, 90108, Beluran, Sabah.

    Saya telah mengisi borang pada blog Kereta Mayat, dan telah memaklumkan pada emel afdal.pub+pyh@gmail.com.

    Mohon penjelasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mohd Firdaus,

      Waalaikumussalam. Maklumat (nama& alamat) yang tuan kemukakan tidak terdapat dalam rekod borang.

      Namun, maklumat pembayaran telah kami terima. Kami akan menghantar secepat mungkin.

      Terima kasih :)

      Delete
  12. Salam

    Sy telah membuat pembayaran pada 1/6/12, 11.26 am, RM 35 dan juga telah mengisi borang. Sampai sekarang buku masih belum diterima. Sy juga telah membuat aduan last week namun tiada feedback. Mohon penjelasan. Thanks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amalina,

      Wslm. No Konsainan: LJ101353449MY (Track)

      Konsainan anda berjaya diserah pada 08-Jun-2012, 11:29AM, oleh PosLaju KAJANG.

      Terima kasih :)

      Delete
  13. SALAM,
    Saya telah membuat pembayaran melalui CIMBclicks pada 26/4/12 berjumlah Rm31,tapi tak dapat buku lagi.
    Harap maklum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Maaf, "rocell" tiada dalam rekod borang pembelian. Mohon supaya tuan/puan dpt berikan nama, alamat, no handphone & bukti pembelian melalui salah satu cara berikut:

      1. reply komen ini
      2. isi borang aduan di atas
      3. email: afdal.pub+ask@gmail.com

      Terima kasih :)

      Delete
  14. Salam ,

    Saya telah membuat pembayaran melalui maybank2u pada 24/7/12 berjumlah Rm35, .

    Pertanyaan saya tuan terima tidak bukti pembayaran saya(RM35) dengan menggunakan email Yusmanto81@yahoo.com dan status sekarang bagaimana yer?

    Harap maklum.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Buku tuan telah pun dipos oleh Encik Hamka.

      Terima kasih :)

      Delete
    2. terima kasih tuan...

      Delete
    3. Saya telah menerima buku tersebut pada 26/7/2012...siap ada sain tu...terima kasih tuan...wawawA

      Delete
  15. salam,sya telah membuat pembayaran untuk buku permata yang hilang pada 24 julai 2012 melalui maybank2u sebanyak RM35 tpi masih belum menerima buku tersebut

    sya adalah faizal bin mohd aris.tq

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Kurier sedang melaksanakan proses serahan item, hari ini 30 Julai 2012.

      Terima kasih :)

      Delete
  16. salam sy dah buat pembayaran pada 3hari lepas...dan telah submit order.tapi saya xfollow step bayaran...sy terus transfer je dari cimb clicks...sy juga telah buat aduan tempoh hari dan masih tiada maklumbalas...sini sy nak tanya adakah pihak tuan telah terima segala maklumat saya?

    MOHD ARIF
    ALLIAN.FOREST@GMAIL.COM
    0176391665
    BIL.1
    25-Jul-2012 05:17:32 AM (TARIKH BAYARAN)
    ONLINE TRANSFER KE AKAUN MAYBANK 163028553448

    NO7,JALAN 2/3,TAMAN HULU LANGAT JAYA,43200,HULU LANGAT, SELANGOR

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Kurier sedang melaksanakan proses serahan item, hari ini 30 Julai 2012.

      Terima kasih :)

      Delete
  17. slm.suami sy dh buat pmbyrn pd 17okt 20.22 num rjukn 1705048403 p stil xdpt bku.hrap admin dpt bg respon asap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Borang tidak lengkap (tiada alamat). Saya telah cuba berhubung dgn suami puan melalui dua cara, tetapi tidak berhasil:
      - email pes_buk**@*****.com
      - mesej facebook

      Mohon puan dapat menghantar alamat dengan salah satu cara berikut:
      - balas komen ini
      - email: afdal.pub@gmail.com

      Mohon maaf dan terima kasih :)

      Delete
  18. salam,
    sya dah wat pembayaran pada 03/01/13 transfer acc. maybank pada Tuan Hamka dan isi borang.
    sampai sekarang belum menerima buku PYH lagi.
    Pls advise...
    alamt penghantaran,

    Wahidah,
    Suite 9.01, Level 9, GTower, 199 Jalan Tun Razak, 50400 Kuala Lumpur, Malaysia

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Pos express telah kehabisan stok di kebanyakan pejabat pos. Jadi kami belum membuat sebarang pengeposan lagi.

      Kami akan memaklumkan kemudian, bila pengeposan dibuat.

      Delete
    2. noted with thanks

      Delete
  19. salam, saya dah transfer duit pada 4/2/13 di acc maybank en hamka dan dah isi borang..tapi masih tak ada feedback apa2 lagi..ref. num 1756977039

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wslm,

      Buku anda telah dipos bbrp hari lepas. Maaf atas kelewatan feedback.

      Terima kasih :)

      Delete
    2. ada tracking number tak?

      Delete
  20. salam

    saya dah buat pembayaran pada 11/11/2013. dari cimbcliks. nak tau dah proses ka?

    ReplyDelete
    Replies
    1. borang pun dah isi. harap kalau ada kelewatan boleh maklumakan. tq

      Delete
    2. Wslm,

      Buku anda telah dipos bbrp hari lepas.

      Delete
    3. saya pun tak pasti sebab takda maklumkan apa2. apapun terima kasih saya cek balik dengan penerimanya nanti.

      Delete

Mohon jangan pilih "Anonymous", tetapi pilihlah "Name/URL" dan letak nickname bersesuaian (e.g.: Ali, Abu, Ahmad, Apek, Asim, Aqil)

Atau guna: Google Account, LiveJournal, WordPress, TypePad, AIM, OpenID.

Terima kasih :)